Clasa pregatitoare 2021-2022

 Scoala Gimnaziala “Hermann Oberth” din Medias

este o institutie importanta în peisajul educativ al municipiului nostru, datorita calitatii corpului profesoral si a interesului crescut pentru înscrierea copiilor la scoala noastra, interes datorat rezultatelor foarte bune ale absolventilor nostri la examenele de Evaluare Nationala, Bacalaureat si admitere la studii universitare în tara si în strainatate, dar si multumita  strânsei colaborari cu familiile elevilor nostri (prin Asociatia parintilor „Hermann Oberth Schule”), cu Primaria Municipiului Medias, cu Biserica Evanghelica C.A (proprietar al cladirilor), dar si cu numeroase societati comerciale din oras.

           Scoala noastra a devenit institutie de sine statatoare cu denumirea Scoala Generala nr.9 în anul 1985, prin desprinderea claselor I-VIII din structura  Liceului  „St.L.Roth”. Din anul scolar 1990-1991 institutia noastra are doar clase cu predare în limba germana.

                   În anul 1994,cu ocazia centenarului marelui savant Hermann Oberth , scoala noastra a primit numele sau. Personalitatea lui Hermann Oberth ne inspira si ne obliga sa muncim pentru ca scoala noastra sa fie un spatiu ce facilitaza dezvoltarea fiecarui copil pentru societatea viitorului, caracterizata prin valorizarea competentelor superioare, a capacitatii de comunicare în

 

limbi straine, prin mobilitate, adaptabilitate  si  capacitate reala de munca în echipa.

            Activitatea noastra se desfasoara în trei corpuri de cladire,situate în inima cetatii. Vechimea acestora ( corp A-1350 , corp C-1616, corp B- 1889) este pe de o parte motiv de mândrie dar si motiv de permanenta preocupare  pentru întretinerea lor. În ultimii doi ani, cu sprijinul Primariei Municipiului Medias si al Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz Medias,avem conditii mult mai bune în toate cele trei corpuri, complet renovate, si  dotate cu încalzire centrala.        

        Elevii nostri provin din familii care considera ca o educatie de calitate în limba germana, în spiritul competentelor cheie promovate de documentele europene, va oferi viitorilor nostri absolventi motivatia  spre depasirea propriilor asteptari academice, creativitate si încredere în sine, independenta si spirit de echipa, toleranta si sensibilitate la nevoile semenilor.

Română